dinsdag 25 maart 2008

Prijsbewust

In december kocht ik via de collishop een Braun mixer. Ik betaalde toen €94 maar vond hem bij dcmelectro bijna €10 goedkoper. Zoals wellicht bekend heeft men bij Colruyt de 'Rode Telefoon'. Zoals ze zelf beweren kan je daarnaar bellen of mailen als je elders een lagere prijs hebt gezien en dan passen zij hun prijs aan, betalen jou het verschil terug en vergoeden €1.25 voor de moeite.

Als prijsbewuste consument kregen ze dan ook een mailtje van mij waarop ik een brief terug kreeg met een bon van €1.25 en het prijsverschil. Toen enkele maanden geleden dan de nieuwe collishop catalogus kwam was ik dan ook verbaasd dat diezelfde mixer daar plots aan €99 stond, terwijl de prijs bij dcmelectro nog steeds dezelfde was. Ondertussen heeft de Rode Telefoon nog enkele mailtjes ontvangen en heb ik nog een aantal kortingsbonnen van €1.25 gekregen (1/dag).

Ondertussen is de prijs €89.99, maar bij dcmelectro nog steeds €85.99. Toch een beetje teleurgesteld moet ik dus vaststellen dat de 'Rode Telefoon' een farçe is. Wie echter graag een keer goedkoop gaat winkelen (scripters laat jullie gaan) kan dus dagelijks een (cummuleerbare)bon van €1.25 krijgen door een mailtje.

Het systeem bij VandenBorre werkt overigens veel beter. Daar betalen ze zonder moeilijkheden het verschil terug via een storting op je rekening als je dat aangeeft: heel handig, je bestelt wat je wil hebben in de winkel die je kiest, en kijkt op je gemak rond waar het goedkoper is. Mailtje naar de klantendienst en klaar is kees.