maandag 7 april 2008

Seizoensgroenten

Alles voor het milieu tegenwoordig. Laatst viel er mij een bussel asperges in handen, en blijkbaar is het asperge seizoen begonnen. (De exemplaren die ik had gekregen kwamen evenwel uit Spanje, maar toch.) Het resultaat als ze uit de keuken kwamen was voortreffelijk, dus daarom deze post met het receptje, moest er nog iemand niet weten wat ermee doen.

Voor 2p:
500 g Asperges
2 sjalotjes
300 g gepelde reuze garnalen
2 eieren
room, bieslook, peper, zout, (witte wijn)

Asperges schillen en gaar koken (20 à 30m)
Eieren hard gekookt en raspen met kaasrasp
Garnalen lichtjes bruin bakken met wat boter en op smaak brengen (zet je pepermolen fijn),
garnalen uit de pan halen en warm houden
terug wat boter in de pan, fijngesnipperde sjalotjes erbij
blussen met wat witte wijn of water
binden met maïzena, room en bieslook toevoegen en je hebt een lekker sausje.

Strooi het geraspte ei over de asperges, giet wat saus over de garnalen en klaar is kees. Je kan er naar wens nog wat aardappelpuree of rijst bij eten.

zaterdag 5 april 2008

Fiets gestolen

Een 6-tal jaar geleden werd in Zonhoven mijn fiets, ondanks hij aan de ketting lag, gestolen aan een bushalte. Zeer vervelend, maar wat kan je verwachten als men tuig amper een straf geeft bij een veroordeling, als het al zover komt.

Gisteren kreep ik plots te horen dat de politie in Lille mijn vehicel terugvonden (gemerkt met rijksregisternr). Ik gelijk tot daar: mijn fiets was allesbehalve in de toestand dat ik hem achtergelaten had, ander spatbord, zadel vernield, rem stuk, ander versnellingsapparaat, dat ook weer stuk is en het opmerkelijkst, ... een kinderzitje.

Waarschijnlijk is de nieuwe malafide eigenaars van mijn fiets hetzelfde lot te beurt gevallen als mezelf en zijn zij slachtoffer geworden van een handel die ze zelf ondersteunden.